DUURZAAMHEID

Home

Duurzaamheid

ONZE BIJDRAGE TOT EEN

DUURZAMERE WERELD

Sedert de oprichting van Jetworld speelt duurzaamheid een centrale rol in onze missie en onze waarden.
Daar waar de luchtvaart nog vaak geassocieerd wordt met “te belastend voor het milieu”,
doen wij er bij Jetworld alles aan om onze ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken.
Het maximaliseren van het “home-office” concept, werken met duurzame operators en ons partnership met
“Tree-Nation” zijn de drie sleutelelementen in ons constante streven naar meer duurzaamheid.

SUSTAINABLE

community

In een tijdperk waarin duurzaamheid onontbeerlijk is, staat onze privé luchtvaartgemeenschap in de voorhoede van verantwoord reizen.

Een van de specifieke voordelen die we bieden is het vliegen in volle jets, een praktijk die aanzienlijk bijdraagt aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Door gelijkgestemde individuen samen te brengen en de vluchtcapaciteit te optimaliseren, minimaliseren we het aantal benodigde vluchten, waardoor we het brandstofverbruik en de uitstoot effectief verminderen.

COMMITMENT

Onze toewijding aan duurzaamheid gaat verder dan de lucht. Als lid van onze community krijg je niet alleen toegang tot ongeëvenaard gemak en luxe, maar maak je ook deel uit van een beweging die milieubewust reizen belangrijk vindt. Stel je de impact voor van een collectieve inspanning waarbij elke reis niet zomaar een vlucht is, maar een stap naar een groenere toekomst. Door gedeelde vluchten te omarmen, verheffen we niet alleen de ervaring van privévliegen, maar leveren we ook een positieve bijdrage aan het milieu.

Doe met ons mee en herdefinieer reizen als voorstander van duurzaamheid zonder afbreuk te doen aan de weelde en snelheid die privéluchtvaart biedt. Samen zweven we naar een helderdere, schonere horizon en maken we van elke reis een bewijs van verantwoorde en bewuste luchtvaart.”

‘HOME OFFICE’

Hoewel de recente Covidcrisis heel wat uitdagingen met zich meebracht, ontstonden er ook mooie opportuniteiten om als bedrijf duurzamer door het leven te gaan.  Zo werken we bij Jetworld sedert 2022 zo goed als uitsluitend volgens het “home office” concept, wat de ecologische voetafdruk van het functioneren van onze onderneming tot een minimum herleidt.

DUURZAME

OPERATORS

In de wereld van private aviation is er een overvloed aan operators die werken met de meest uiteenlopende vloot van vliegtuigen.
Toch opteren wij er bij Jetworld voor om ons zoveel mogelijk te beperken tot operators die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen.
Vandaar onze filosofie om voorrang te geven aan operators die enerzijds een duurzaam “on board” beleid hebben (kiezen voor lokale producenten en leveranciers voor catering, het bannen van plastic voor catering en andere benodigheden aan boord) en die anderzijds opteren voor Sustainable Aviation Fuel (SAF) om zo hun CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen.

TREE-NATION

Ons streven naar duurzaamheid en onze bijdrage aan het milieu gaat verder dan wat wij als broker zelf kunnen doen.  Recent startte Jetworld een partnership met Tree-Nation.
De missie van Tree Nation is om de wereld te herbebossen. Het is bewezen dat het planten van bomen een van de meest efficiënte oplossingen is om klimaatverandering tegen te gaan.
Op deze manier dragen we niet enkel bij tot een duurzamer beleid in de lucht… maar dragen we ook bij aan de leefbaarheid op de grond.
Want een leefbaar milieu bereiken we enkel door duurzaamheid op land en in de lucht met elkaar te verbinden.
Dankzij de samenwerking van Tree-Nation met de herbebossings- en beschermingsprojecten helpen zij bossen te herstellen, banen te creëren, lokale gemeenschappen te ondersteunen en de biodiversiteit te beschermen.
Door het bewust maken van mensen, het duurzamer maken van bedrijven en het actief herstellen van de biodiversiteit, dragen we samen met hen – boompje per boompje – bij aan een groenere toekomst.

×